Nogami beschikt over zo’n 40 mudponds

Naam koifarm: Nogami Yorijo
Naam eigenaar: Nogami Hisato
Belangrijkste Variëteiten: Kohaku, Showa
Bijzonderheden: 50.000 m2 opgroeivijvers (40 stuks).
Hoge kwaliteit koi.

Regio: Chubu
Provincie: Niigata
GPS coördinaten:
N 37.35486 E 138.83113

Adres:
1270, Muikaichimachi,
Nagaoka-shi
Niigata 940-1133
Tel: +81258232455


Nogami beschikt over zo’n 40 mudponds met een gezamenlijke oppervlakte van 50.000 vierkante meter. Wetende hoe schaars de grond in Japan is en hoeveel effort het kost om een mudpond te prepareren en gedurende het jaar goed te houden, rechtvaardigt dit de forse prijs, die voor een goede vis van Nogami dient te worden neergeteld. Dit is géén bulkkweker, maar een kweker die zich gespecialiseerd heeft in het zogenaamde hogere segment. Ongeveer 80% van de productie bestaat tegenwoordig uit Kohaku en zo’n 10% Showa.

Nogami Koi Farm is natuurlijk een begrip in Niigata en ver daarbuiten.

De Farm is opgericht in 1968 door Hisayuki Nogami. Zoals zovelen kwekers oorspronkelijk begonnen als boer en later overgestapt naar koi. Bij Hisayuki san vloeide de liefde voor koi voort uit de liefde voor een vrouw. Hij trouwde namelijk met de oudere zus van Miori Mano, de grondlegger van Danichi Koi Farm. Het begon met het kweken van Yamabuki, maar dit ging al snel over in Go-Sanke. Het kweken is de zoon van Hisayuki, huidige eigenaar Hisato, dus al met de paplepel in gegoten. Hisato start na afloop van zijn school in 1979 bij Dainichi Koi Farm, om het vak van haver tot gort onder de knie te krijgen. Dit overigens samen met Marudoh, ook zeker geen onbekende kweker. Na ruim 15 jaar (!) training bij Dainichi neemt hij Nogami Koi Farm van zijn vader over en bestiert deze nu zelf alweer een jaar of 20. Grappig om te vermelden is dat Fujio Oomo (een bekende Showa kweker) het vak weer heeft geleerd van Hisato Nogami.

Hieruit blijkt de onderlinge verbondenheid tussen de diverse kwekers.

We denken vaak dat ze elkaar beconcurreren en natuurlijk is dat tot op zekere hoogte ook zo, maar aan de andere kant zullen ze elkaar niet snel laten vallen en elkaar door moeilijke tijden slepen. De aardbeving van 2004 is hier een sprekend voorbeeld van. Door Hisayuki werden in het begin vooral Kohaku, Sanke en Showa geproduceerd, maar door de aardbeving in 2004 ging de Sanke bloedlijn grotendeels verloren doordat de Oyagoi de ramp niet overleefden. Sindsdien concentreert Hisayuki zich vooral op Kohaku en Showa. Waren het eerst de Showa die hoge ogen gooiden in de koiwereld, nu is het vooral de Kohaku die erg goed uit “de verf” komt. Denk maar eens aan “Pandora”, de wereldberoemde 90+ centimeter Yondan Kohaku en winnaar van de 41e Rinyukai All Japan Nishikigoi Show te Tokyo (zie KOI 94) en tweede op de 42e All Japan Combined Nishikigoi Show. De Showa Oyagoi komen uiteraard van Dainichi, maar daarnaast ook van Takeda. De Kohaku stammen af van Yamanashi en Dainichi.

Gaat u mee naar Japan?
Met Deshima Koi Farm naar Japan, uw droomkoi oogsten.
Het neusje van de zalm
Deshima Koi harmelen levert alleen de allerhoogste kwaliteit koi
Neem gerust contact op
Wilt u meer informatie? Bel met 0348 - 44 5352