Murata Koi Farm ligt iets buiten het epicenter van de koiscene in Niigata.

Naam koifarm: Murata Nishikigoi
Naam eigenaar: Murata Sinji
Belangrijkste Variëteiten: Kohaku
Bijzonderheden: Hoge kwaliteit Kohaku.

Regio: Chubu
Provincie: Niigata
GPS coördinaten:
N 37.24115 E 138.98228

Adres:
810, Hitoichi, Uonuma-shi
Niigata, 946-0062
Tel: +819030923050

Murata Koi Farm ligt iets buiten het epicenter van de koiscene in Niigata. Feitelijk is dit de enige reden die ik kan bedenken waarom deze kweker niet veel bekender is dan hij in mijn ogen zou moeten zijn. Nu wil ik Murata niet afschilderen als volslagen onbekend in Europa, maar ondergewaardeerd is deze kweker in mijn optiek toch zeker wel.

Met deze fantastische kwaliteit zou je toch een grotere afzet verwachten in Europa?

Eigenaar Sinji Murata is een echte specialist. Op de farm worden vrijwel uitsluitend Kohaku gekweekt en wel van bijzonder hoge kwaliteit. Ik durf zelfs te beweren dat de beste Kohaku van Murata kunnen wedijveren met die van kwekers als Hoshikin, Matsue en Nogami. Volgens de boeken zouden er ook volop Sanke en Showa gekweekt moeten worden, maar daar heb ik er maar weinig van kunnen ontdekken. De nadruk ligt voor zeker 90% op Kohaku.

Voor de allerbeste variëteiten komt u naar Deshima Koi

Naast Go-Sanke en Shiro Utsuri verkoopt Deshima Koi ook enkele hoogwaardige andere variëteiten. Klik op de onderstaande knop of de foto hiernaast om deze te bekijken. Wij leveren uit het allerhoogste segment van kwekers als Izumya, Marudo en Dainichi.