Hoshikin Koi Farm, levert alleen de allerbeste kohaku

Naam koifarm: Hoshikin Yorijo
Naam eigenaar: Hoshino Katsuyuki

Belangrijkste Variëteiten: Kohaku

Bijzonderheden: Kohaku, zeer hoge kwaliteit.
Eigen bloedlijn (afgeleid van de Tomoin).
10.000 m2 opgroeivijvers.

Regio: Chubu
Provincie: Niigata
GPS coördinaten:
N 37.34201 E 138.81838

Adres:
4213-1, Sanbusyo, Ojiya-shi,
Niigata, 947-0051
Tel: +819030839561

“Hoshikin”

De naam Hoshikin is afgeleid van de naam van de oprichter, Hoshino Kinsaku. De farm heette oorspronkelijk Shiotani Yorijo, genoemd naar het gebied waar de farm toentertijd was gevestigd. Steevast werd Hoshino Kinsaku met de koosnaam Hoshikin aangesproken, waarna hij besloot de naam van de farm daar maar op aan te passen.

Eén van de beste Kohakukwekerijen van Japan

Inmiddels wordt de farm geleid door zijn zoon Hoshino Katsuyuki. Hoshikin Koi Farm is één van de beste Kohakukwekerijen van Japan. Je kunt hem in het rijtje Sakai Fish Farm, Murata, en Nogami plaatsen. Gezien het grote aantal prijzen (waaronder zes maal Grand Champion) dat deze kweker in zijn bestaan heeft gewonnen, valt hier weinig tegenin te brengen.

De oorspronkelijke bloedlijn, waaruit de Hoshikin Kohaku voortkomt, betreft de “Tomoin” bloedlijn. Kiyoshi Miyazaki heeft zo’n 60 jaar geleden twee ouderdieren uit deze bloedlijn gekocht en daar een vermogen voor betaald. Kenmerkend van de “Tomoin” lijn is de bloedrode kleur van de Hi patronen. Uit dit ouderpaar produceerde hij halverwege de jaren ‘60 twee koppels hoogwaardige Kohaku van ruim 65 centimeter, voor die tijd erg groot. Deze twee mannetjes en twee vrouwtjes werden door Hoshino Kinsaku aangeschaft met het doel hiermee te kweken. Uit deze vier potentiële ouderdieren koos hij één koppel dat aan de basis kwam te staan van de Hoshikin Kohaku. Dit koppel werd “Sanganmatsu” genoemd. Hoshikin Kohaku worden heden ten dage als een “eigen” bloedlijn bestempeld. Het Hi is zachter dan de oorspronkelijke “Tomoin” lijn en de huid is sneeuwwit.

 

 

Neem gerust contact op
Wilt u meer informatie? Bel met 0348 - 44 5352
Het neusje van de zalm
Deshima Koi harmelen levert alleen de allerhoogste kwaliteit koi
Gaat u mee naar Japan?
Met Deshima Koi Farm naar Japan, uw droomkoi oogsten.