Waar staat Deshima Koi eigenlijk voor, wat is onze doelstelling?

Visie en Missie

Bij Deshima Koi Harmelen staat de gezondheid en het welzijn van de koi op de eerste plaats. Wanneer je besluit koi te gaan houden dan dien je daar goed voor te zorgen, ongeacht de prijs van de vis. Gezonde, gelukkige koi, gehouden onder optimale omstandigheden geven u veel terug. Actieve vissen die zich maximaal kunnen ontwikkelen zijn een lust voor het oog en geven u rust.

Deshima Koi richt zich op het hoogste segment koi.

Haar doel is om de Europese shows (op een sportieve manier) te domineren met de beste koi verkrijgbaar. Dit klinkt veel gemakkelijker dan het is, zeker als je bedenkt dat we dit willen bewerkstelligen door de vissen vanaf tosai en nisai zelf op te kweken naar topvissen van boven de 80 tot 90 centimeter. Dit betekent allereerst dat je aan deze kwaliteit tosai en nisai moet zien te komen. Een pak geld is daarvoor onvoldoende. Je zult ook de gunning van de kweker moeten krijgen, die zijn beste vissen gemakkelijk kwijt kan aan de Aziatische markt. Voor de echte topvissen overstijgt de vraag namelijk vele malen het aanbod.

Deshima Koi heeft een groot en vertrouwd netwerk in Japan

Dit houdt in dat je een band moet opbouwen met die kwekers van Japan, die in staat zijn om Grand Champions voort te brengen. Regelmatig je gezicht laten zien en ze proberen te overtuigen hoe belangrijk het is voor de kweker om zijn visitekaartje af te geven in Europa is zeer belangrijk. Gelukkig lukt dit steeds beter. Niet in de laatste plaats omdat Deshima over faciliteiten beschikt die niet of nauwelijks onderdoen ten opzichte van de beste mudponds in Japan. We weten de kwekers steeds te verbazen met foto’s en filmpjes van de ontwikkeling van onze koi in Harmelen. Deshima Koi inmiddels dan ook in staat om van een aantal kwekers uit het allerhoogste segment te mogen selecteren.

We zijn zeer gemotiveerd om onze visie ook aan klanten en andere dealers over te brengen. Om deze reden zouden we ook graag een ISO-certificatie zien op de gehele koibranche, zodat de klant weet dat hij een maximale kans op succes heeft door de aankoop van gezonde koi en goede voorlichting.

 

Het neusje van de zalm
Deshima Koi harmelen levert alleen de allerhoogste kwaliteit koi
vijvers geschikt voor kampioenen
Deshima koi is gespecialiseerd in High End vijveraanleg
Bekijk Deshima Koi Farm Harmelen
Deshima Koi vijvert middels technologische hoogstandjes.

Een stukje historie van Deshima Koi farm Harmelen

Deshima Koi Harmelen is in 2008 opgericht. Eigenlijk was het idee om pas met koi te beginnen met mijn pensioen. Maar vanwege medische redenen moest ik eerder met mijn baan stoppen en ben ik dus met de koi hobby begonnen. Het welzijn van de koi heeft bij Deshima Koi altijd voorop gestaan. Wat dus inhield dat ik zoveel mogelijk over het water moest weten om de koi in zijn element te laten voelen. We zijn begonnen met gewoon kraanwater en een meervoudige kamer als filter. Maar kwamen er al snel achter dat dit niet de perfecte omstandigheden zijn om het maximale uit de koi te halen.

Analiseren en verbeteren

Samen met Mike Snaden uit Bristol hebben we de water kwaliteit in Japan helemaal geanalyseerd en zijn we tot de conclusie gekomen dat het smeltwater in Japan de sleutel is naar de welzijn en groei van koi. Om een zelfde soort water hier in Nederland te verkrijgen (zacht water met een lage tds) hebben we een bron geslagen van 80 meter diep, hebben we een koolstof en zout filter aangeschaft, en een omgekeerde osmose machine geïnstalleerd wat voor die tijd nog niet bekend was in Nederland. Dit alles om naar ons idee de perfecte waterwaardes te verkrijgen. Dit om de potentie van de geselecteerde koi in Japan er ook daadwerkelijk in Nederland uit te laten komen. Met als resultaat ongekende groei resultaten en show kwaliteit koi.